luni, 30 iunie 2014

Recenzie~Eve de Anna Carey



De mult timp imi doream sa citesc aceasta carte deoarece face parte dintr-o triologie distopica, iar dupa ce am terminat de citit "Jocurile Foamei" care mi-au placut la nebunie am stiut ca aceasta carte este urmatoarea.

Descriere: O fascinanta aventura distopica, petrecuta in 2032, la saisprezece ani dupa ce un virus mortal a sters aproape intreaga populatie de pe fata pamantului.

    In ultima noapte petrecuta in scoala de fete unde este eleva, Eve descopera ceea ce se intampla in realitate cu absolventele - si soarta cumplita care le asteapta.
    Evadand din singurul camin pe care il cunoscuse vreodata, ea porneste intr-o calatorie lunga, presarata cu piedici inselatoare, in cautarea unui loc in care sa poata supravietui. Pe drum il intalneste pe Caleb, un baiat rebel si dur, care traieste in salbaticie. Separata de barbati intreaga viata, Eve fusese invatata sa se teama de acestia, dar Caleb ii castiga treptat increderea… si inima.
     Cand soldatii incep sa ii vaneze, Eve trebuie sa aleaga intre adevarata dragoste si propria ei viata


Parere: Aceasta carte a fost citita foarte intens si nu m-a plictisit deloc actiunea si toate intamplarile petrecute care nu te lasau nici sa respri m-au impresionat in mod surprinzator.

 Am inceput sa ma atasez de Caleb de Benny si Silas dar si de Arden care incetul cu incetul a devenit preferata mea prin felul sau de a fi....Da dupa cum ati auzit Arden este preferata mea, nu Eve deoarece este mult mai sigura pe propiile puteri.  Eve la un moment dat a inceput sa enerveze datorita faptului ca tot timpul este indecisa iar cand ia si ea o decizie este una proasta (Cei care ati citit stiti ce s-a intamplat cu Marjorie, Otis si Lark datorita deciziei copilaresti a eroinei noastre)
 Finalul a venit pentru mine ca un BUM cand totul era bine iar Eve si Caleb au trecut prin atatea greutati au gasit Califa insa acest lucru nu a fost indeajuns pentru ca cei doi sa ramana impreuna. Cred ca asta ar trebui sa aiba orice carte pentru a te tine cu sufletul la gura, nu? astept sa cititi si sa imi spuneti parerea voastra.
 In final eu va recomand aceasta carte pentru ca merita, iar daca sunteti fani Jocurile Foamei sigur trebuie sa cititi si Eve chiar daca cele doua romane nu se pot compara avand doua povesti destul de diferite.

Citate: “A iubi pe cineva înseamnă a şti că viaţa ta ar fi mai rea fără acea persoană!”
“Aveau sa fie mereu pe urmele mele.In spatele fiecarei lanterne erau ei. In spatele fiecarui zgomot de motor erau ei. Ei erau fiecare silueta neclara pandind din spatele copacilor.”
“Zile intregi in salbaticie,doar pasarile imi vorbeau .Paraul era singura mana care ma alina , vantul era singura suflare care-mi dadea praful din ochi “
“In loc sa spun cum ma simteam , nu i-am vorbit timp de doua saptamani .Am lasat rana sa se infecteze sa se mareasca prin alimentarea tacerii dintre noi.Am invatat atunci un adevar crucial :ca o relatie poate fi judecata dupa lista de lucruri nespuse dintre doua personae “


Nota: 4/5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu