vineri, 8 august 2014

Recenzie~Operatiunea Chinta Royala de Carl Hiaasen


Despre: Tatal lui Noah este sigur ca Dusty Muleman, proprietarul vasului-cazinou Coral Queen, deverseaza dejectiile in bazinul portuar, provocand un adevarat dezastru ecologic.
Gandindu-se ca nu poate demonstra acest fapt, se hotaraste sa faca singur dreptate scufundand intr-o noapte vasul. Curand insa vasul-cazinou este scos la suprafata si redat circuitului, iar tatal lui Noah inchis la inchisoare.
Acum Noah este hotarat sa reuseasca acolo unde tatal sau a dat gres si va demonstra ca pe Coral Queen se fac in continuare ilegalitati care pun in pericol mediul inconjurator. Il ajuta si aliatii sai, insa Noah are un plan bine gandit pentru a scapa o data pentru totdeauna de Coral Queen.

Parere: Mi-am cumparat aceasta carte la un pret foarte bun, la inceput nu stiam nimic despre ea insa am fost  atrasa de coperta care este foarte draguta. Actiunea este una intriganta si reuseste sa te tina in suspans pana la finalul cartii. Am devorat in adevaratul sens al cuvantului cartea incepand usor usor sa ma atasez de personaje iar atunci cand deschideam cartea ma simteam ca acasa.
Am citit cartea in drum spre mare iar peisajul m-a ajutat sa intru in pielea personajelor. Cartea are o dimensiune medie si poate fi citita foarte usor si repede. Personajele sunt bine conturate, cu o descriere foarte precisa si detaliata a locului actiunii asta fiind un lucru bun ce m-a impins sa ii dau o bulina alba. Dar pe langa toate aceste caracteristici a cartii am apreciat faptul ca autorul reuseste sa trateze un aspect foarte important al societatii, acela fiind: capacitatea unui om bogat de ai influenta pe cei din jur si puterea banilor ce reusesc sa bata pana si adevarul.
Chiar daca este mai mult o mini-recenzie decat o recenzie sper ca v-am captat atentia si data viitoare cand veti comanda o carte aceasta sa fie pentru ca dupa parerea mea este una dntre cele mai potrivite carti de citit in vacanta.

Citate: "Ea a incuviintat din cap, facandu-l pe Bull sa tipe din rarunchi. Tipetele lui erau jalnice."

"Godzilla nu este cel mai inteligent caine din lume, dar, cu siguranta este cel mai mare."

"Tata ne invatase cum sa numaram secundele dintre un fulger si un tunet- o suta, doua sute, trei sute,- ca sa ne dam seama cam la ce distanta ne aflam de furtuna."

"M-am uitat si stomacul mi s-a intors pe dos. Apa avea o nuanta cafenie.Bulgari, ca de noroi, pluteau pintre picioarele mele"

Nota:4/5


3 comentarii:

  1. Pare faină cartea, subiectul mi se pare intrigant. Drăguţă recenzia, mi-au plăcut şi citatele pe care le-ai ales.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm...pare interesantă. Poate voi avea ocazia să o citesc.

    RăspundețiȘtergere