marți, 1 septembrie 2015

Recenzie~Harry Potter si Camera Secretelor (Harry Potter #2) de J.K. Rowling

Despre: Harry Potter, in al doilea an la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie . Habar nu are ca si anul acesta va fi plin de evenimente neasteptate. Baiatul trebuie sa infrunte o multime de intamplari ciudate, si sa afle mai multe detalii despre el si familia sa. Va reusi Harry impreuna cu cei doi ucenici ai sai sa rezolve si de aceasta data misterul de la scoala?

Parerea Mea: Datorita maratonului "Back to Hogwarts" am reusit sa citesc si al doilea volum al seriei Harry Potter, pe care oricum aveam de gand sa il incep imediat dupa finalizarea "Harry Potter si Piatra filozofala". Acesta mi  s-a parut mai bun in comparatie cu primul. Actiunea deja devine mult mai densa si mai plina de energie, inceputul este uimitor datorita aparitiei spiridusului Dobby ce incearca sa ii dea peste cap planurile protagonistului , Harry Potter este elev in al doilea an de magie,  mult mai matur si mai stapan pe sine. Totusi el si cu "ucenicii" sai isi continua aventura inceputa la Hogwarts, de aceasta data incercand sa rezolve misterul Camerei secretelor.
Autoarea reuseste sa ne tina in suspans pana la ultima pagina, si oricate teorii am realizat pana la aflarea adevaratului mostenitor al Viperinilor nu am reusit sa ajung nici macar aproape de adevar. Mi-a placut foarte mult modul in care cartea este scrisa ma face sa ma simt iar copil, ideea in sine este foarte buna iar misterul si suspansul sunt prezente in doze mici. Partea a doua a acestei serii cu vrajitori este mult mai serioasa, putin infricositoare chiar, personajul principal se confrunta cu magie neagra, totul se schimba iar elevii scolii de magie si vrajitorie sunt in mare pericol deoarece bazilicul ii va aduce aproape de moarte. Personajele cu care suntem deja obisnuiti incep sa se dezvolte, desi multe dintre ele sunt in pericol de moarte, Harry isi descopera un nou talent cu ajutorul caruia incearca sa rezolve misterul camerei, sa isi salveze prietenii si scoala ce urmeaza sa se inchida datorita acestor probleme.  Apar noi personaje cum ar fi Dobby spiridusul, pentru modul lui de exprimare, regulile pe care acesta incearca sa le respecte, felul in care este descris si prinde contur in mintea cititorului devine preferatul meu. Ginny sora lui Ron ajunge si ea sa studieze arta magiei si a vrajitoriei la  Hogwarts. Anul acesta facem cunostiinta cu un nou profesor de magie neagra Gilderoy Lockhart, ce ascunde un secret surprinzator. Cartea merita citita deoarece este plina cu magie de bun gust are o scriitura superba,  si este o lectura lejera pentru toate varstele.

Citate: "Harry nu semăna deloc cu restul familiei. Unchiul Vernon era masiv şi fără gât, cu o enormă mustaţă neagră. Mătuşa Petunia era uscăţivă şi ciolănoasă, cu faţă de cal. Dudley era blond, roz, cu aspect de porcină. Harry, pe de altă parte, era mic şi slăbănog, cu ochi verzi, strălucitori, şi păr negru-cărbune, întotdeauna ciufulit. Purta ochelari rotunzi şi pe frunte avea o cicatrice subţire, în formă de fulger."

"Harry ieşi afară, pe uşa din spate. Era o zi de vară minunată şi însorită. Traversă peluza, se aşeză pe băncuţă şi îşi cântă încet: "Mulţi ani să trăiesc... Mulţi ani să trăiesc... La mulţi ani!"

"Ce nu ar fi dat să primească un mesaj de la Hogwarts! De la oricare vrăjitor sau magician! Ar fi fost mulţumit să fi primit un semn chia şi de la Draco Reacredinţă, duşmanul său cel mai de temut, doar ca să se asigure că nu a fost totul un vis..."

"Răul nu este ireversibil”

"Ce îi păsa familiei Dursley dacă Harry se întorcea la şcoală fără să-şi făcut temele?"

Nota: 5/5

Ecranizare: " Harry Potter amd the Chamber of secrets" a aparut in 2002.
Trailer: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu