sâmbătă, 13 februarie 2016

Cronica de film: Deadpool (2016)

Despre: Supranumit "mercenarul cu gură mare", Deadpool obține, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice și telekinezice, rezistența la droguri și toxine, dar și prelungirea vieții grație puterilor de refacere ale organismului său). Acestea vin, însă, și cu unele inconveniente: instabilitatea psihică și un fizic desfigurat.
Parerea mea: Dupa cum am spus si in articolul referitor la super-eroi, am fost la premiera Deadpool si am ramas foarte incantata de ceea ce am vazut, pentru inceput nu stiam foarte multe detalii despre personaj, doar ce mai citisem dintr-o banda desenata insa filmul ne pune in tema cu tot ce inseamna Deadpool. Inceputul te introduce intr-o maniera amuzanta intro-ul fiind caracteristic personajului, original si cu o urma de comic ce iti aseaza un zambet larg pe fata.
 Actiunea nu prezinta in ordine cronologica evenimentele din viata lui Wade Wilson, astfel totul devine mult mai intrigant si in acelasi timp distractiv. Filmul este foarte tare in primul rand datorita carismei personajului, acesta fiind incredibil de amuzant, umorul vine cand nu te astepti din diferite replici sau scene, iar in al doilea rand  pentru faptul ca personajul stie ca este intr-un film iar in unele momente vorbeste cu publicul sau face referire la cei din sala.  Nu ai timp sa te plictisesti deoarece se trece de la alternari intre prezent si trecut la rasturnari de situatie, la lupte intre oameni cu puteri supranaturale sau la urmariri periculoase toate acestea pe un ton mereu amuzant. Povestea a fost cu totul diferita fata de orice alt film cu super eroi pe care l-am vazut pana in prezent, Dar STAI! Deadpool nu este un super erou, el lupta pentru a-si recapata infatisarea si pentru razbunare, nu salveaza nici oameni aflati la ananghie si nici orase iar acesta probabil este motivul pentru care povestea sa a fost diferita fata de celelalte intalnite la Marvel sau DC. Personajele nu sunt intr-un numar foarte mare insa bine realizate. Cel mai important fiind Wade Wilson a.k.a Deadpool care este pur si simplu genial, cu un caracter amuzant insa sunt totusi in ceata pentru ca inca nu stiu unde ii este locul erou nu este insa nici infractor, se situeaza intre fiind poate neutru, nu stiu inca exact! In film nu apar eroi cunoscuti mie in centrul X-men fiind doar Negasonic Ninja Warhead o fata cu puteri care desi nu apare foarte des a devenit printre personajele mele favorite si Colossus ce isi propune sa il ajute pe Deadpool sa devina un adevarat erou desi nu reuseste decat sa ii puna pete in roate personajului si sa ne amuze pe noi.
 In final eu va indemn sa mergeti la film indiferent daca sunteti sau nu fani a acestui gen pentru ca sigur va reusi sa va faca ziua mai buna.

Nota: 4/5

Trailer:



WAIT! You may be wondering why the red suit. Well, that's so bad guys don't see me bleed.[points at a thug on the left]This guy's got the right idea... He wore the brown pants!




4 comentarii:

  1. Haha, ce bine sună! Vreau totuși mai întăi să citesc banda desenată și mai apoi să mă uit la film. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul este intr-adevar bun, am decis sa citesc banda pentru inceput ca sa ma familiarizez cu personajul pentru ca actiunea nu este aceiasi.

      Ștergere
  2. Înăc nu l-am văzut, cu toate că am văzut câtă zarvă s-a făcut pe baza filmului :D
    Benzile desenate traduse de Lex sunt foarte mișto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita vazut filmul pentru ca este foarte amuzant si iti lasa o stare de bine. Iar benzile sunt frumos realizate iti multumesc ca ai trecut pe aici!

      Ștergere