luni, 8 august 2016

Cronica de film: Suicide Squad (2016)

  Despre: Sunt celebri pentru faptele lor rele si pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reusit să-i prindă si să-i vâre după gratii. Pentru a-si micsora pedeapsa, nelegiuitii acceptă sinucigase misiuni sub acoperire, constienti că esecul înseamnă moartea. După ce si-au folosit puterile si inteligenta pentru rău, Joker-ul, Harley Quinn, Deadshot si colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui.

"We're bad guys, it's what we do."



  Parerea mea:  Si am ajuns si aici, dupa multe planuri am ajuns sa vad acest film la care mi-am dorit de mult timp sa merg. Un film de actiune cu o distributie foarte faina, care in opinia mea isi merita toate laudele. Cu mici exceptii a fost ceea ce mi-am dorit sa vad si chiar ceea la ce m-am asteptat. Desi criticii au gasit si de aceasta data cate ceva ce sa fie comentat mie filmul mi-a placut si punct. Echipa Sinucigasilor este formata din criminali, mercenari, meta-oameni cu puteri si infatisari demne de temut, toti acestia au rolul de a salva situatia. -Stai! niste raufacatori sa salveze situatia?-  Da! Chiar asa. Amanda Waller gaseste o metoda prin care acesti nelegiuiti sa lucreze de aceasta data de partea cea buna si chiar sa isi puna in pericol viata pentru comunitate. Actiunea are loc la foc continuu fiind uneori sumbra, cu rasturnari de situatie in care personajele ce fac parte din brigada incearca sa isi castige libertatea in moduri caracteristice lor, filmul este foarte intrigant si in acelasi timp amuzant, cu o cantitate mare de umor negru. Desi la inceput nu am fost foarte incantata de actorii alesi -in special Will Smith- acestia si-au jucat impecabil rolurile, intrand foarte bine in pielea personajelor si pentru ca ei au fost punctul forte al filmului vreau sa va spun cate ceva despre fiecare. 

 Floyd Lawton a.k.a. Deadshot interpretat de Will Smith este un mercenar ce isi manuieste foarte bine armele, acesta nu rateaza niciodata si este respectat datorita responsabilitatii si preciziei cu care lucreaza -probabil cunoasteti acest personaj din benzi sau din serialul Arrow-, acesta este unul dintre raufacatorii mei preferati si pentru inceput faptul ca Will Smith il va interpreta nu m-a facut foarte fericita, desi actorul imi place mult nu il vedeam in pielea lui Deadshot. Si totusi m-am inselat amarnic, Will a facut o treaba foarte buna cu acest personaj, a intrat perfect in pielea sa si ne-a facut sa il urmarim pana la final cu sufletul la gura, nici de aceasta data nu mi-am schimbat parerea despre personaj fiind preferatul meu.
 Jey Hernandez a.k.a. El Diablo este un meta-om ce are capacitatea de a controla focul, acesta desi se afla in aceasta echipa nebuna nu isi foloseste abilitatea fiind pana si azi urmarit de greselile pe care le-a facut. Acesta stie ca puterea ce o detine sa nu reprezinta un dar ci pur si simplu un blestem de care incearca sa se descotoroseasca.
Boomerang este denumit dupa arma cu care se lupta, este foarte imatur si in acelasi timp iresponsabil, personajul sau este destul de nataflet, desi nu se poate compara cu ceilalti acesta isi face partea din plan si uneori amuza publicul prin gafele pe care le face.
 Slipknot este episodic, apare foarte putin si abia atunci cand incepem sa aflam cate ceva despre el acesta face alegerea gresita si dispare -daca putem sa ii spunem astfel- nu mi-a atras atentia in niciun fel si nu pot spune ca mi-a facut o parere.  

 Killer Croc a fost un sportiv ce suferea de o boala care ii ofera un aspect de reptilian, datorita infatisarii sale acesta a ales sa isi continuie viata asemenea unui crocodil, nu vorbeste prea mult insa miscarea scenica si expresivitatea il face sa fie destul de prezent in fiecare clipa a filmului.



 -Iar acum ajungem la fete- June Moone a.k.a Enchantress interpretata de Cara Delevingne este un personaj miosterios, cu puteri fenomenale ce a pus stapanirea pe corpul lui June, un om de stiinta. Acest personaj este foarte fain jucat de catre Cara, ea reuseste sa acapareze viata lui June si porneste sa cucereasca lumea, de fiecare data cand aceasta apare in prim plan atrage toate privirile.
Katana este un personaj cu o poveste foarte interesanta, pacat a fost ca nu a avut un rol prea important si desi abia am asteptat sa o vad a aparut prea putin sau chiar si atunci cand era prezenta in actiune nu facea prea multe lucruri impresionante.
  Iar pe final i-am lasat pe cei mai asteptati, doua personaje foarte carismatice care mai mult sau mai putin sunt emblematice pentru acest film.


 Harley Quinn jucata de Margot Robbie a fost P.E.R.F.E.C.T.A. rolul i s-a potivit manusa, a infatisat acelasi personaj nebun intalnit atat in desenele animate cat si in benzi, nu ma asteptam sa aduca atat de bine in prim-plan acest personaj, pur si simplu a adus-o la viata pe H.Q. din animatii, intr-un cuvant a fost imprevizibila. Desi este perechea lui Jocker, si o nebuna incurabila aceasta nu se oprea din a atrage privirile celor din jur, replicile au fost amuzante, usor copilaroase si inocente. 
 Dragostea acesteia fata de Joker este una naiva si reala, filmul mi s-a parut ca a trecut putin limita impusa de benzi, deoarece au format o legatura prea apropiata intre cei doi, in general Harley pentru Joker este doar un obiect, o vede mai mult ca pe proprietatea sa decat o iubita, acesta dorind sa obsesiv sa ii fie alaturi.

Varianta Jokerului jucata de Jared Leto este una destul de diferita fata de ce am mai vazut pana acum, una mai actuala as putea spune, desi am avut posibilitatea de a-l vedea doar 25-30 de minute m-a impresionat, nu ma asteptam sa ii iasa acest rol si totusi iata-ne aici. 
 Per-total filmul a fost exceptional cu o tenta usor jucausa, desi adevarata sa fata este mult mai sobra, despre o gasca de nebuni care accepta sa isi schimbe rolurile pentru a salva lumea, o distributie de exceptie si personaje emblematice a universului DC, merita sa mergeti si sa va bucurati de prezenta celor mai mari villans ce va vor speria sau amuza prin intermediul puterilor.

P.S.: Daca sunteti fani DC va sfatuiesc sa ramaneti dupa generic pentru ca este o secventa ce ne pregateste de Justice League.
 Nota: 4.50/5
Trailer:

2 comentarii: