duminică, 7 septembrie 2014

Leapşă: Back to school (2014-2015)


Buna, am revenit cu o leapsa foarte ingenioasa luata de la Padeniye ce are tema "Back to school" ca acusi  incepe un nou an scolar. Asa ca hai sa ne mai bucuram de ultima saptamana de vacanta.

Reguli: 1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye, mai cu exactitate AICI.

1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați lau fragmentul.
As fi ales "Jocurile foamei" dar am imprumutat-o asa ca voi lua "Alegerea" de Kiera Cass. 
"Din fericire, Celeste mergea in fata noastra, facand cu mana. Am stiut imediat ca aceasta era reactia potrivita, si nu fuga, asa cum ma gandisem eu. Si, de vreme ce camerele de filmat erau acolo pentru a ne surprinde fiecare miscare, eram de doua ori mai fericita ca nu eu conduceam grupul."

2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
In biblioteca mea am multe carti verzi,diferite nuante de verde (culoarea mea preferata)insa nu au nimic legat de natura. Ultima carte citita cu colperta verde este "Fetita Prietenei mele" de Dorothy Komson (momentan am revenit din vacanta si acum lucrez la recenzie).

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
Istoria face parte din materiile mele favorite, iar ultima carte citita cu tema istorica se numeste "Hotul de carti" de Markus Zusak, aceasta carte trateaza Holocaustul recenzia o puteti gasi aici. Dupa parerea mea aceasta carte este foate impresionanta te tine cu sufletul la gura si merita citita.

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?
O carte serie fresh pe care am citit-o cu drag se numeste "Pantalonii calatori" de Ann Brashares este o serie de suflet pot spune, o serie pe care am citit-o pe nerasuflate si de care m-am bucurat atat eu cat si prietenele mele. Recenzia primei carti o puteti gasi aici.

5.Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?
Au fost multe carti care imi faceau cu ochiul atunci cand eu trebuia sa invat, dar cel mai greu mi-a fost sa las din mana seria "Jocurile Foamei" de Suzanne Collins. Dupa cum cred ca stiti deja sunt o fana infocata a acestei serii, iubesc tot ce inseamna #JF asa ca mi-a fost destul de greu sa las aceasta carte in favoarea invatatului.

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
Nu pot spune ca am urat o coperta. In cazul fiecarei carti este munca si noi trebuie sa respectam asta (cel putin asa cred) poate ca mie nu imi place acea coperta iar unora da. Insa pot spune ca nu am "iubit" coperta cartii "Casa de sticla" de Rachel Caine (daca era dupa coperta eu nu as fi citit acea carte superba.)

7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.
Sunt o iubitoare de animale dar spre rusinea mea nu am nici o carte cu vietati pe coperta.
....
A stai am 2 carti "Colt Alb" de Jack London daca se pune.

8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie
Nu stiu ce sa zic, imi place Agatha Cristie pentru felul in care scrie pentru lejeritate, imi plac mult cartile ei ba chiar intr-un timp citeam numai carti de ale ei si cred ca asta spune ceva.Este unul dintre autorii pe care i-am citit destul de mult incat sa imi dau seama ca imi place cum scrie si sa o ador.

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?
Sincer, uneori mai citesc cu muzica data mai incet deoarece ma ajuta sa ma concentrez iar apoi cand ascut din nou acea melodie imi aduce aminte de anumite secvente din carte.Dar o carte care sa ma faca sa cant de fericire deoarece am terminat-o nu am gasit inca.

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?
Sunt o gramada de carti pe care le vreau/pe care le-as cumpara dar acum voi incerca sa ma limitez la 5.
1.Seria "Cantec de gheata si foc" de George RR Martin/ Pentru ca deja am inceput sa vizionez serialul asa ca imi doresc si cartile.
2. "Delirium" de Lauren Oliver/ De ce? nu am idee de ce insa aceasta carte ma atrage si stiu ca trebuie sa o citesc.
3."Ultimul Avanpost" de Lavinia Calina/ Am auzit o multitudine de pareri bune iar asta ma face sa citesc cartea.Iar coperta aceea e pur si simplu superba.
4.Triologia"Captiv in labirint" de james Dashner/ Imi doresc sa am aceste carti in biblioteca pentru ca imi plac sper sa apara si ultimul volum la noi.
5. Nu stiu cu ce sa termin deoarece am o lista super lunga..."Starters" de Lissa Price

Si asa ca de final dau acest tag: Life.Love.Laughter.Surorile de bibliotecaDreams have wingsIn the Heart of the Words.Anddeea,Meduza blandaDin dragoste pentru carti,Stuff For SoulVanzatorul de iluzii, si nu in ultimul rand In Love With Books/ Pufulet. cei pe care nu v-am trecut puteti lua leapsa de aici. Bye
 

6 comentarii:

  1. O sa revin cu link, mersi de tag si faine raspunsuri.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Faine răspunsurile. Aceaşi părere o am şi eu despre Casa de sticlă :)) Mulţumesc mult de tag.
    http://vanzatorul-de-iluzii.blogspot.ro/2014/09/back-to-school-2014-2015.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Multam de leapsa !!! O sa o fac cat de repede pot :D Si mie imi place seria Vampirii din Morganville,o sa apara curand si film/serial . Ieii te uiti la Game of thrones ( imi place de Jon Snow )!!!! Am citi Urzeala Tronurilor si vreau sa-mi iau cat mai repede al doilea volum !
    See ya !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai pentru ce, stiu ca va aparea serial si nu mai am rabdare sper sa fie bun. Iar Jon Snow este preferatul meu, dupa cum spuneam imi doresc si cartile.

      Ștergere