marți, 14 iulie 2015

Recenzie~ Initierea (Academia Vampirilor #2) de Richelle Mead


Despre:   CAND IUBIREA ŞI GELOZIA SE CIOCNESC PE PARTIE, VACANŢA DE IARNA DEVINE SANGEROASA...  
  Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor. Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui...

Parerea mea: Acest volum este mai special, in primul rand pentru ca primim mult mai multe detalii despre  legatura de prietenie Rose-Lissa iar apoi pentru ca facem cunostiinta cu un personaj nou si foarte interesant numit Adrian Ivashkov, iar apoi pe parcursul actiunii aflam diferite lucruri depre el de care nu stiam pana in momentul de fata.
   Initierea incepe cu calatoria lui Rose pentru a trece clasa, insa lucrurile nu decurg asa cum ar trebui si iau o intorsatura total neasteptata. Astfel, suntem plasati direct in mijlocul actiunii care decurge intr-un mod alert, acesta este un punct bun, deoarece nu ai timp sa lasi cartea din mana esti pur si simplu fermecat de ceea ce li se intampla personajelor. Actiunea este bine gandita si pusa la punct diferita de cea din primul roman. Aici personajele sunt fantastice mult mai bine descrise, astfel o parte din ele capata un alt contur in mintea mea, spre exemplu Christian care acum nu mai seamana deloc cu cel pe care il stiam, ajunge sa imi placa destul de mult, Adrian este un personaj interesant poate putin ca ingamfat cu un stil amuzant de a privi lucrurile ce se intampla in jurul academiei si a sau insa totusi vreau sa aflu mai multe depre el, Dimitri nu se lasa nici de aceasta data mai prejos, Rose ramane aceiasi eroina luptatoare care incearca sa isi ascunda sentimentele pentru profesorul sau  dar de aceasta data devine putin geloasa pe Christian care "largeste" legatura sa cu Lissa  . Cartea are mult umor, este captivanta cu multa creativitate si actiune, multe idei originale. Modul in care autoarea a redactat-o este simplu, placut si usor de inteles, are si ceva suspans desi mi-ar fi placut sa aiba mai mult. Coperta imi trezeste un fior deoarece ete neagra si misterioasa iar pe ea presupun ca sunt Rose si Dimitri, dupa parerea mea arata foarte bine. "Initierea" este un volum foarte bun, mai bun ca primul merita citit de oricine mai ales de un fan fantasy deoarece se va delecta in adevaratul sens al cuvantului cu el.

Citate:  ”— De fapt, o vizitam pe mama ta.
— O să te combini şi cu ea?Ştiam, desigur, că nu avea să facă asta, dar gluma păruse prea bună ca să o las să scape.Iar el părea să-şi fi dat seama de asta şi-mi aruncă numai o privire plictisită.
— Nu, examinam doar nişte date noi despre strigoii din atacul Drozdov.”

,,Prostul intai o croieste, apoi o gandeste.''
“Apropo,numele meu e Rose Hathaway.Am 17 ani,ma antrenez sa protejez si sa ucid vampirii,sunt indragostita de un tip total nepotrivit si magia ciudata a celei mai bune prietene pe care o am ar putea-o face sa-si piarda mintile. Hei,n-a spus nimeni ca liceul e usor.”

" -E intotdeauna o placere sa intalnesc o prietena de-a lui Rose, mai ales una atat de draguta.
Vorbea ca si cum el si cu mine ne cunosteam din copilarie.
-Nu suntem prietene, am spus.
Gata cu politetea.
-Rose umbla doar cu baieti si psihopati, spuse Mia.
Vocea ei era incarcata de acelasi dispret obisnuit pe care il nutrea pentru mine, dar expresia de pe fata ei arata limpede ca Adrian ii captase interesul.
-Pai, spuse el vesel, de vreme ce eu sunt atat psihopat, cat si baiat, asta ar explica de ce suntem atat de buni prieteni."

Nota: 4/5

2 comentarii:

  1. Eram la sfârşitul clasei a 8-a când am dat peste seria asta şi toată lumea era speriată de evaluări mai puţin eu care eram cu capul în nori, undeva în Academia Sf. Vladimir. Cărţile astea sunt super, adică te prind, eu nu am putut să le las din mână, sunt foarte antrenante. Ahh şi băieţii ăia, Adrian si Dimitri, biata Rose o să facă cu nervii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seria asta e geniala, sincer. Cand am dat de ea pentru prima data cred ca mi-am facut toate colegele sa o citeasca.

      Ștergere