miercuri, 30 decembrie 2015

Top 5 wednesday- Carti preferate 2015


Cum suntem spre finalul anului 2015, cred ca este un moment potrivit pentru a va arata cele mai bune carti citite pana in prezent. Aveam de gand de ceva vreme sa discut despre acest aspect pe blog, iar acest top mi se pare potrivit. Subiectul pentru T5W a fost imprumitat de aici.

Locul 5: "Captiv in labirint" de James Dashner
 O carte distopica pe care am vrut de mult, mult timp sa o citesc, o carte care sincer nu m-a dezamagit si care mi-a dat o stare de bine la momentul acela. Acest roman m-a scos dintr-un reading slump ingrozitor, lumea descrisa de autor este una fascinanta, regulile si ordinea impuse sunt foarte interesante, o carte care merita citita si la care abia astept sa citesc si continuarea.
Locul 4: "Inainte sa adorm" de S.J. Watson
 Pe acest loc in opinia mea se mai situa un roman pe care l-am citit recent insa de acesta data am decis sa aleg "Inainte sa adorm" o carte psihologica pe care am citit-o in vacanta de vara in masina si cred ca acolo a fost  locul cel mai potrivit pentru ca imi aminteste cu placere de ea. Subiectul ei este captivant iar cartea merita citita.

Locul 3: "Ultimul avanpost" si "Vanatoarea" de Lavinia Calina
 Doua carti care mi-au placut considerabil, carti cu care literatura romana ar trebui sa se mandreasca. Doua volume foarte bine scrise de catre o autoare care mie imi place foarte mult atat prin modul in care scrie dar prin intermediul vlogului sau de pe Youtube am reusit sa o cunosc mai bine si sa ajunga in topul autorilor mei preferati. Mai multe detalii despre carte si parerea mea o gasiti in recenzie.

Locul 2: "Harry Potter si Camera Secretelor" de J.K.Rowling
 O carte foarte buna, care mi-a placut foarte, foarte mult nu ma asteptam sa fie asa frumoasa si sa sa ma atraga la cei 17 ani ai mei insa am realizat ca este unul din acele romane potrivite pentru orice generatie. O serie care a ajuns usor printre preferatele mele si care merita sa fie bestseller.

Locul 1: "Regina adevarata" de Erika Johansen
 Cea mai buna carte pe care am citit-o anul acesta. Am asteptat momentul in care sa gasesc o carte atat de buna incat sa nu mai mananc si sa nu mai dorm doar pentru a o termina de citit, iar asta s-a intamplat exact la finalul anului. Recenzia acestui roman palpitant plin de aventura va aparea cat mai repede pe blog.

4 comentarii:

  1. "Înainte să adorm" mie mi-a plăcut la nebunie, fiind una dintre cele mai bune citite în 2015. Cât despre "Harry Potter", mi-au plăcut toate cărțile din serie. Această serie mi-a deschis apetitul pentru lectură, drept pentru care țin foarte mult la ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am citit "Harry Potter" destul de tarziu insa am fost impresionata ca nu si-a pierdut farmecul fiind o carte scrisa atat de bine incat atrage spre lecturarea ei orice varsta.

      Ștergere
  2. Nu este niciodata prea tarziu sa citesti Harry Potter. Va ramane la orice varsta o lectura care te absoarbe cu totul in lumea magica imaginata de J. K. Rowling.

    Planuiesc sa citesc si eu in curand "Inainte sa adorm". Am inteles ca are acelasi stil cu "Fata disparuta" de Gillian Flynn, un thriller psihologic care mi-a placut foarte mult.

    Lista cartilor mele preferate din 2015 o poti vedea aici, daca esti curioasa: http://cristinaposircaru.blogspot.ro/2016/02/top-7-carti-preferate-in-2015.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intr-adevar este o lectura ce te absoarbe indiferent de varsta si gusturi. Eu nu am citit inca "Fata disparuta" dar din ce stiu eu este asemanatoare cu "Inainte sa adorm". Voi trece imediat sa iti vad lista, multumesc pentru comentariu, pupici!

      Ștergere