joi, 28 ianuarie 2016

Recenzie~ Regina adevarata de Erika Johansen

Despre:Trecerea, un cataclism misterios, a facut sa piara cea mai mare parte a umanitatii, alaturi de tehnologia ultramoderna. Regresand in epoca feudala, dar aflandu-se totodata undeva in viitor, supravietuitorii o iau de la capat pe un teritoriu nou, numit Tearling: un tinut saracit, pradat de propriii sai nobili si de regatul Mortmesne, condus de Regina Rosie.
  Singura speranta a poporului ingenuncheat este mostenitoarea tronului, Kelsea Raleigh, o fata de 19 ani care nu cunoaste decat lumea cartilor si, mai ales, istoria omenirii de dinainte de Trecere.
  Calatoria viitoarei regine este inceputul unei initieri dure, pe parcursul careia infrunta moartea sub diferite chipuri si isi descopera darul clarviziunii.
  O lume fantastica si infricosatoare, ce aminteste de Jocurile Foamei!

 Parerea mea: Desi urmaresc multi booktuberi nu auzisem de aceasta carte pana sa apara si la noi iar atunci cand cei de la editura Trei au tiparit-o in limba romana si am vazut prima data coperta a fost dragoste la prima vedere, am stiut ca trebuie sa o am. Iar in momentul in care am decis sa o citesc nu stiam mai nimic despre ea, am vrut ca totul sa fie o surpriza si chiar asa a fost, am incheiat anul cu acest roman si ma bucur ca am decis sa aleg sa il citesc deoarece pentru mine a fost cea mai buna carte citita din 2015.
  Actiunea este intriganta in acelasi timp fascinanta si usor de parcurs totul se petrece undeva in viitor in care se reinstaureaza un regim monarhic datorita unui cataclism ce poarta numele de Trecere si ce consta intr-un regres al vietii de zi cu zi, de la tehnologie pana la mentalitate . Sunt prezente multe personaje desi nu sunt la fel de bine conturate pe cat ma asteptam, personajul cel mai interesant este "Spectrul" seful hotilor, un luptator misterios ce o vegheaza din umbra pe noua Regina a tinutului Tearling. Ce nu mi-a placut la aceasta carte este faptul ca primim prea putine informatii despre personaje, despre tinut si despre cruda, violenta si nemiloasa regina Rosie de care toti se tem, desi cartea are 536 de pagini iar astfel actiunea devine putin confuza insa sper ca din al doilea volum sa primim mai multe detalii.
  Trecand peste toate, mi-a facut placere sa fac cunostiinta cu aceasta noua lume si incercarile ei, ideea autoarei mi s-a parut originla si plina de potential abia astept sa apara si continuarea deoarece este o lectura placuta ce merita citita asadar va recomand aceasta carte cu toata inima pentru ca mie mi-a incheiat anul cu o stare foarte faina si merita sa o traiti si voi pe propria piele. Intrigile, rapirile, faptele marete ale eroinei, razbunarile, trairile intense si emotionante, rasturnarile de situatie si provocarile ma fac sa numesc acest roman cel mai bun dintre toate cartile citite pe 2015.

Citate:  "- Te-am crescut să fii o regină înteleaptă, Kelsea, si asa vei fi. Dar acum vine o vreme când supravietuirea trebuie să fie pe primul loc. Oamenii acestia îşi vor respeca misiunea de-a te duce în sigurantă înapoi la Citadelă. După aceea, ce-ai învătat de la Barty te va ajuta, poate, chiar mai mult decât ce-ai învătat de la mine. Îsi părăsi locul e la geam şi-şi aseză blând mâna pe spatele lui Kelsea, făcând-o să tresară. Carlin rareori atingea pe cineva. Cel mult, te bătea cu palma pe spate, dar chiar si asta se întâmpla cam tot la fel de des precum plouă în desert."

"Chiar că era prea grasă, simțea și ea. Fusese dintotdeauna mai corpolentă, dar acum stătuse prea mult doar în casă, ceea ce, alături de rănile pe care le-avea, o făcuse să-și piardă și bruma de condiție fizică pe care-o avusese înainte. Nici o regină din povești nu se confruntase cu o asemenea problemă. "

"Când Kelsea își termina lecțiile până-n cină, drept recompensă avea voie să aleagă o carte din bibliotecă și să nu se culce până n-o termina de citit. Poveștile o mișcau pe Kelsea cel mai mult, poveștile despre lucruri care n-au existat niciodată, povești care o transportau dincolo de lumea monotonă a căsuței. Odată stătuse trează până-n zori, citind dintr-un roman foarte lung, și primise încuviințarea să sară peste îndatoririle zilnice și să doarmă toată ziua următoare."

„- Domniță, mama dumitale n-a fost o regină bună, dar nici rea nu era. A fost o regină slabă. Nu și-ar fi înfruntat niciodată moartea. O sămânță de nebunie e-ncărcată de putere, dar trebuie să fii sigură că, dacă dezlănțui nebunia asta, o faci pentru oameni, nu împotriva amintirii mamei dumitale. Asta e diferența dintre o regină și un copil îmbufnat.”

“Nu e doar un hoţ, e şi ucigaş, se gândi Kelsea cu o tresărire. Dincolo de bărbatul arătos simţea că mai are şi un alt chip, cumplit, cu o viaţă tot atât de întunecată precum apa dintr-un lac îngheţat. Şi a ucis de multe, multe ori. Gândul acesta ar fi trebuit s-o îngrozească. Kelsea aşteptă o vreme, dar ce înţelese apoi era chiar mai rău: toate astea nu contau absolut deloc.”
Nota:4.50/5
Film:  Se va face si un film dupa aceasta carte iar tot ce se stie pana in prezent este ca rolul Kelseei va fi jucat de Emma Watson,cea care a jucat-o si pe Hermione in celebra serie de 8 filme numita „Harry Potter”,avand si alte roluri importante in filme care au avut mare succes.




2 comentarii:

  1. Sincer, nu pare genul meu, însă îmi place mult recenzia ta. Poate că, cine știe, o s-o citesc și o să mă surprindă plăcut. Te îmbrățișez și lecturi plăcute în continuare! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, nu stiu ce sa zic... daca vei avea ocazia sa o citesti eu iti recomand pentru ca e chiar o lectura interesanta. Te pup si eu, iti multumesc ca ai trecut pe aici!

      Ștergere