Mi-a fost dor sa mai caut carti la reducere, sa mai "vanez" oferte, sa mai adaug cate o carticica noua in wishlist si sa imi calculez economiile in functie de cate o carte noua adaugata biblioteca si am realizat ca in acest an imi doresc sa citesc foarte multe carti scrise de autori romani, ce sa insemne asta? Se pare ca am inceput si noi sa ne dezvoltam latura de literatura contemporana, sper sa o tinem tot asa iar cartile romanesti sa fie atat de bune incat sa se ceara sa fie traduse si peste hotare! Dar pana atunci voi face o lista pentru a-mi aminti cam ce as vrea sa imi cumpar din aceasta categorie de carti.
1. Neamul Corbilor de Lavinia Calina
Roxana si Nicol, două adolescente cu personalităti aparent diferite, devin cele mai bune prietene după o noapte în care viata li se va schimba complet. Împărtăsind acelasi secret, ele vor încerca timp de mai multi ani să ducă împreună o existentă cât mai banală, cotidiană, pentru a se ascunde de cei care le doresc, probabil, moartea. Dar chiar secretul nu este ceea ce pare. Devenite pioni în mijlocul unei confruntări seculare între cele mai puternice neamuri de vrăjitori, cele două tinere au de ales între a fugi mereu sau a-si înfrunta adversarii. Întunericul este însă foarte aproape, mult prea aproape…
Magie si actiune, răsturnări de situație, intrigi tesute de veacuri, iubiri blestemate; un creuzet al cosmarurilor devenite realitate, în care moartea pândeste din coltul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător si chiar din adâncul propriului suflet. Lupta abia a început, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câstiga suprematia asupra întregii lumi.
2. Zona zero de Lavinia Calina
Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extinctiei. Parazitii, cei atinsi de boală, sunt ei însisi cea mai mare primejdie fată de putinii care au reusit să supravietuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea sotului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanitătii presupune sacrificii extreme si o vointă de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frati, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce fortă îi poate da dreptul să se joace cu vieti inocente? Poate să îsi regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este solutia pentru Zona Zero?
Răspunsul este un roman în acelasi ritm alert si imprevizibil cu care Lavinia Călina ne-a obisnuit din primele sale cărti. Aventura vietii si a mortii este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii si care te va captiva pe de-a întregul.
Lupta pentru supravietuire a început!
3. Oameni ingeri si demoni de Lina Moaca
Gemenii Willy și Lilly, creaturi de-o frumusete neobisnuită si având puteri supranaturale, sunt Fiii Luminii. Lilly îsi doreste să cunoască oamenii direct, trăind în mijlocul lor, si îsi convinge fratele să se mute în Bucuresti. Aici, cei doi o întâlnesc pe Alexandra, fiica unui afacerist lipsit de scrupule. Desi la început Willy nu este de acord cu implicarea lor în problemele muritorilor, la insistențele lui Lilly acceptă o căsătorie de conveniență cu Alexandra, pentru a o scoate de sub tutela distructivă a tatălui. Crimele, fătărnicia, răutatea împânzesc orasul si restul provinciilor. Odată ce Lilly se angajează să-i pătrundă tainele, pentru ca dreptatea să triumfe, piramida întunecată se clatină. Însă, în străfundul pământului, de pe tronul întunecat, Willworf – sprijinit de Marele Iluminat – făureste planuri de atac, asteptând momentul potrivit să-si surprindă fratele si nepotii.
Povesti despre iubire, dezamăgire, sperantă, dăruire, altruism, din trei perspective feminine diferite. Pe tot parcursul lecturii, o întrebare revine: oare iubirea, singură, poate schimba lumea?
4.Provocarea de Simona Stoica
În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini condusi si instruiti de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declansarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner si cine e răspunzator pentru crimele săvârsite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să îsi accepte motenirea si să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunte si ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câstiga încrederea, o va minti si o va seduce pentru asi îndeplini misiunea.
Provocarea a fost acceptată.
5.Ultima vrajitoare din Transilvania de Anna Váry
Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinti să îsi petreacă vacanta de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de povestile localnicilor legate de o crimă săvârsită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest si vrăjitorie si ucisă în pădure. Alexandra porneste pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colt… Pe măsură ce fapte si personaje stranii ies la iveală, Alexandra îsi dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât si-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reusi Alexandra să salveze această iubire si în final propria viată, sau va avea soarta tragică a Anekei? Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje si pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte si povesti uitate.
Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstitii, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.
6.Regii timpului de Laura Nureldin
Ce ai face dacă cel mai bun prieten al tău te-ar trimite din greseală cu o masină a timpului fix în Persia antică, iar acolo ai fi imediat răpită de eunuci ai haremului mărețului Xerxes? Sau dacă viata ti-ar fi pusă în pericol de nenumărate intrigi de palat într-o societate unde femeia este supusă bărbatului prin traditie? Sau dacă ar trebui să iei de sot un rege pe care deja îl cunosti din manualele de istorie, dar căruia trebuie să îi explici că un telefon nu înseamnă să vorbesti cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaletă este un accesoriu foarte util? Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iată că, din întâmplare, chiar i se petrec toate acestea. Si nu disperă, pentru că stie că propria ei personalitate este mai puternică decât niste hopuri banale precum obligatoriile călătorii zilnice între milenii, asasinate pe bandă rulantă sau socuri culturale de ambele părti. Nu disperă pentru că este o femeie hotărâtă, pragmatică, cu umor, dar si… îndrăgostită. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar dacă ajungi Regină.
– Câti ani are iubitul tău?
– 2500.
7. Cum am omorat-o pe Diana de Ana Musat
8. Toate sfarsiturile sunt la fel de Andrei Cioata
Povestea lui Andrei, un tânăr care, încă de mic, creste fără tată, imagine care îi stăruie în minte precum o umbră. Având o relatie foarte apropiată de mama lui, încercând să treacă prin viată tinându-se, în întuneric, de mână, Andrei suferă un soc când află ce este aceasta dispusă să facă doar pentru a-i fi lui bine. Astfel, simtind nevoia de a găsi răspunsuri care, mai degrabă, ar rămâne întrebări, el pleacă de acasă. În afara tabernaculului pântecului mamei sale, el îi întâlneste, pe rând, pe B. și Irina. Misteriosul B. este un personaj care, hiperbolizat, îi aduce aminte de tatăl său, iar Irina este muza, este himera care reprezintă o reîncarnare a mamei sale, o figură stearsă, distompată a chipului maternal pe care acesta râvneste să-l sărute. În cei doi, Andrei va afla, deopotrivă, ce înseamnă dragostea i moartea, ura si dispretul, frumosul, dezamăgirea, visul, idealul, descoperind, încetul cu încetul, tainele ascunse ale vietii și frumusetea care sălăsluieste în orice obraz rosiatic. Trăind extravisceral aproape, el pune accent pe amintiri, pe olfactivitatea vietii, pe forme si culori, pe metafore, pe dimensiuni si spatii. De asemenea, ajuns la finele vietii sale, el doreste să-si scrie romanul prin care, astfel, să aibă certitudinea că viata lui, asa cum a fost, n-a fost degeaba!
O călătorie în sufletul copilului care, în împrejurimile si circumstantele vietii, devine om! Un spirit liber, dar încorsetat de dorul ucigător si de niste trăiri, ar spune unii, gresite. Andrei este, dincolo de a fi un personaj, o stare, este un mod de viată si un adevăr: copilul-omul-himera, are certitudinea sa atunci când vorbeste despre lumea înconjurătoare - întotdeauna, indiferent de loc, timp, spatiu, figura mamei va reprezenta oglinda unui suflet bun, plin de candoare, dar înteles gresit. O odă a sfinteniei mamei, a glasului ei răgusit si supus timpului.
Frumoase cărticele ți-ai ales! Pe majoritatea le am și eu pe wishlist. De Lina Moacă am auzit și "Valuri de viață", care îmi trage cu ochiul de ceva timp. Cartea lui Andrei am citit-o. E minunată! Dacă vrei să citești recenzia, îți dau aici un link. :) http://www.cartile-noptii.blogspot.ro/2016/01/toate-sfarsiturile-sunt-la-fel-de.html
RăspundețiȘtergereO seară frumoasă! :)
Multumesc, am decis sa incep cu aceasta carte a Linei pentru ca pare mai mult genul meu. Voi trece pe blogul tau si iti voi citi recenzia. Pupici!
ȘtergereOh, mulțumesc, Mălina, mă bucur mult că vrei să-mi citești cartea. Pupici!
RăspundețiȘtergere