luni, 9 mai 2016

Recenzie~Tiger Lily de Jodi Lynn Anderson

Despre:  Inainte ca Peter să fie al lui Wendy, el a fost al fetei cu pană de corb...
Inima lui Tiger Lily nu seamănă cu inima altor fete de cincisprezece ani: ascunsă si neîmblânzită, pare croită pe măsura primejdiilor care pândesc la tot pasul în Tara de Nicăieri. Întâlnirea cu Peter Pan face să se nască însă în sufletul ei nu doar un sentiment cu totul necunoscut, ci si o vulnerabilitate nebănuită. Iar când pe insulă soseste Wendy, fermecătoare si gingasă, Tiger Lily va afla cât de departe este dispusă să meargă pentru a-l păstra pe Peter lângă ea.

 Inainte sa incep sa va spun parerea mea vreau sa le multumesc din suflet celor de la Booklet Fiction pentru ca mi-au oferit acest superb exemplar si pentru increderea acordata.


Parerea mea: Am primit aceasta carte si Legenda de Marie Lu de la partenerii blogului, la inceput am fost putin sceptica si m-am bucurat mai mult pentru a doua carte insa dupa ce m-am interesat putin despre Tiger Lily am stiut ca va fi prima pe care o voi incepe. Nu am regretat nici macar o clipa ca m-am apucat de ea, este o lectura atat de frumoasa, usoara si copilareasca, o poveste extrem de sensibila si exotica in acelasi timp.

 Actiunea este vazuta din perspectiva micutei zane cu care noi ne-am mai intalnit, mai exact Tinkerbell aceasta ne face cunostiinta cu indianca Tiger Lily si cu fascinanta lume in care acestea traiesc, o lume intr-adevar uimitoare datorita creaturilor ce se regasesc -sirene, dinozauri, zane- si datorita faptului ca locuitorii sunt nemuritori. Insa toata linistea fetei este distrusa odata cu naufragiul unui vas in urma caruia Tiger Lily decide sa il salveze pe ultimul supravietuitor.
 Pe parcursul actiunii asistam la formarea unei delicate povesti de dragoste intre faimosul Peter Pan si Tiger Lily, totul se deruleaza la inceput timid si nesigur ca mai apoi cei doi sa fie de nedespartit, din modul in care totul a fost descris reiese faptul indragostitii inca sunt copii fragili si ca simt pentru prima oara aceste emotii. Personajele sunt foarte fumos conturate si desi totul este povestit de catre Tinkerbell se accentueaza povestea aproape fiecaruia ce apare pe parcursul povestii  -Seva de Pin, Ochi ca Luna, Uriasul, Tic Tac, Philip, Smee, Baietii neinfricati, Maeryn-, in special nu ma asteptam ca Philip sa aiba un rol atat de important in actiune. Tiger Lily este atat de frumos prezentata, accentul se pune pe ea desi este mai putin cunoscuta in comparatie cu Peter Pan si Tinkerbell. Seful Baietilor neinfricati a fost dintotdeauna o pasiune de a mea, mereu mi-a placut sa ma uit la desene sau chiar seriale -Once Upon A time- ce il aveau drept protagonist, in aceasta carte el este descris mult mai detaliat, mai ingrijit si sentimental. Coperta nu este cea originala, dar este atat de frumoasa cu diferite elemente caracteristice povestii.
 Mie mi-a placut foarte mult, mi-a redeschis apetitul de a citi despre Peter Pan si chiar daca am fost o fana a desenelor pe aceasta tema nu stiam atatea lucruri despre personajele amintite aici, asadar mi-am imbogatit cunostiintele. Va recomand cu drag aceasta carticica pentru ca stilul autoarei este foarte placut si  indiferent de varsta sunt sigura ca veti fi vrajiti de actiune.

 Iar acum vreau sa va spun ceva despre Booklet Fiction  este o ramura noua a celor de la Booklet dar cartile sunt de calitate superioara -coperti de tip hardcover, fonturi mari si file groase-  iar titlurile traduse la ei sunt numai Bestseller, eu sunt foarte fericita si recunoscatoare ca am obtinut un parteneriat cu ei!


Citate:  "- Te-am dezamăgit, micuto.
Ea îl prinse de brat.
- Nu-s chiar atât de mică. Pot să-mi port singură de grijă.
- Da, stiu, spuse Tic Tac, încruntându-se. Dar n-ar trebui. Ar trebui să ai pe cineva care să te iubească si să aibă grijă de tine. Nu pe unul ca el.
Tiger Lily nu voia să aibă nimeni grijă de ea. Dar eu am auzit dorul din inima lui Tic Tac, singurătatea pe care i-o aducea faptul că era altfel decât ceilalti, lipsa cuiva asemeni lui, care să-l strângă în brate noaptea. Nu voia ca si fiica lui să aibă parte de aceeasi soartă." 

"Tiger Lily rămase cu răsuflarea tăiată. Îsi lăsă bărbia în piept.
Pan se opri, privindu-i chipul îndurerat. Păru să cugete la ceea ce spusese, desi nu sunt sigură. Nu mai încercasem niciodată să ascult gândurile cuiva a cărui minte era atât de neclară.
Dintr-odată, el o zbunghi. Tiger Lily dădu să se ridice, dar nu reusi. Cât ai bate din palme, băiatul se întoarse cu un buchet neglijent de orhidee pestrite, cu petale galbene, smulse cu tot cu rădăcini, pe care le aseză grămadă pe jos. Cu tot noroiul de pe fată, în jurul ochilor pielea îi era albă. Părea moale ca o catifea. Peter Pan avea ochi albastri." 

"Îi lua mâna si i-o scutură, ca să-i arate cum se face. Ea îl lăsă, fără o vorbă. Peter nu-i mai dădea drumul.
Deodată, făcu un pas înainte si o trase spre el, îmbrătisând-o strâns. O strângea atât de tare, încât, când în sfârsit îi dădu drumul, Tiger Lily se clătină.
- Bine, păi la revedere, zise el."

"Inima unei zane era altfel decat cea a unui om. Inimile oamenilor sunt elastice.Pot adaposti tot soiul de pasiuni in acelasi timp, se pot frange si apoi se pot vindeca la loc, pentru a iubi din nou. In termeni evolutivi, inimile zanelor sunt mai putin complicate. Sunt mici si tari, ca niste graunte marunte de nisip. Inimile noastre sunt prea mici ca sa iubeasca mai mult de o data in viata."
"- As da orice să pot să văd timpul...
Ea tăcu, fiindcă nu stia ce-ar fi putut face.
- Totdeauna esti atât de tăcută când nu stii ce să spui...
- Nu stii tu cum sunt eu totdeauna, zise ea.
Dar el avea dreptate.
Tiger Lily se trase mai aproape.
Peter îi puse o mână pe coaste. Si rămase asa, privind-o. I se pusese un nod în gât.
- Te iubesc atât de mult, Tiger Lily, zise el.
Ea încremeni si rămase tăcută, cu privirea pironită în pământ. Un zâmbet îi lumină obrazul, dar lui nu i-l arătă."

Nota: 3.50/5

4 comentarii:

  1. Vaaii, sunt așa curioasă de cartea asta! Pare foarte simpatică și aș avea nevoie de o lectură de genul ăsta în perioada asta încărcată, cu teze și toate cele. Sper să am ocazia să o citesc și eu. :D Am citit "Peter Pan" acum vreo 2 ani, dacă nu mă înșel, și a fost drăguță, dar parcă eram prea mare ca să mă bucur cum se cuvine de ea. Totuși, aceasta pare că se poate citi la orice vârstă. :D
    Mulțumim pentru recenzie și lecturi frumoase în continuare! *.*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea asta este minunata prin simplitatea ei, desi pare de copii spre final trateaza niste subiecte intr-adevar serioase. Eu sper sa ai ocazia sa o citesti, te pup!

      Ștergere
  2. Nu am mai auzit niciodata de aceasta parte a poveștii. Este destul de interesanta, dar cu siguranta n-as putea sa ma bucur de carte prea mult. As vrea sa dau timpul înapoi si sa existe asemenea carti si pe "vremea mea". Vai cum suna.
    Draguta recenzie si draguta carte. Ma bucur ca ti-a placut atat de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am mai auzit insa cu cat citeam mai mult cu atat imi aduceam aminte de secvente din desenul cu Peter Pan, iar Tiger Lily imi este foarte cunoscuta dupa infatisare desi nu mi-o amintesc. La inceput nu credeam ca va fi ceva pe gustul meu, acum ca m-am mai maturizat dar copilului din mine i-a facut placere sa citeasca asa ceva. Pupici!

      Ștergere