luni, 10 octombrie 2016

Lansare Noumenoir de Flavius Ardelean

 Am revenit pe blog cu o recenzie si un super anunt -cel putin pe mine m-a entuziasmat sa aud ca flavius Ardelean va veni sa lanseze o noua carte- 

Despre ce este vorba?
 Editura Herg Benet si Carturesti vă invită la lansarea celui mai recent roman al lui Flavius Ardelean, Noumenoir, în data de 25 octombrie, de la ora 19, la Cărturesti Verona, Bucuresti. Invitat: Alexandru Voicescu (scriitor, editor).

Despre autor.

 Flavius Ardelean (n. 1985, Brasov) este scriitor, traducător si manager cultural specializat în industria de carte. A studiat relatii internationale si studii europene (BA, Cluj-Napoca), management artistic si studii culturale (MA, Ludwigsburg, Germania) si management editorial (MA, Oxford, Marea Britanie) si a beneficiat de burse academice în Germania si Marea Britanie. A lucrat în domeniul editorial în România si Marea Britanie. Este autorul a sase cărti publicate la Herg Benet, pentru care a primit două premii Tiuk! si un premiu Vladimir Colin, si a tradus romane din germană si engleză pentru editurile Millennium Books si Paladin. În 2013 romanul Îmblânzitorul apelor a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun debut european în cadrul Festival du Premier Roman din Chambery, Franta, iar în 2016 Flavius Ardelean a fost nominalizat la premiul Tânărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tânărului Scriitor 2016 pentru romanul Scârba sfântului cu sfoară rosie. Din septembrie 2016 este membru afiliat al asociatiei internationale Horror Writers Association.

Sinopsis Numenoir
România anului 2085 este împărtită aproape în totalitate în cei care fac literatură si cei care o judecă. În fosta mănăstire de maici transformată în hotel pentru scriitorii exilati care nu mai pot scrie, „A nus Dei”, fostul scriitor Radu Lenea îsi duce traiul prin crâsmele de la ultimul etaj, chinuit de insomnie si dependent de droguri distilate din figuri de stil. Pacea îi este tulburată într-o seară în care Lizaveta Markov, una dintre femeile fatale ale hotelului, îi dă în grijă un manuscris secret care poate schimba radical cursul istoriei. Prizonier în vâltoarea tragediilor, prins în bătaia focurilor si hăituit de înspământătorii Kritikosi, gangsteri ai Secretariatului de Critică condus de M. Nămolescu si mâna sa dreaptă, Khan Kristos Kanacke, Radu Lenea se hotărăste să scoată manuscrisul din hotel, chiar cu pretul identității sale. Manuscrise secrete, organizatii clandestine, urmăriri si crime, sex si umbrele unor iubiri sunt ingredientele acestui delir literar în care nimic nu este ceea ce pare.
Numenoir 
 
In opinia mea totul suna foarte bine, asa ca va sfatuiesc sa mergeti si sa petreceti cateva clipe cu acesti oameni minunati de la Herg Benet.

3 comentarii:

  1. Hm, hm, nu știu ce să spun... E... interesant, într-adevăr. Ciudat, dar interesant cum va fi primit romanul acesta de public. :)

    Mulțumim pentru postare! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Heii. Te-am nominalizat la un tag: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/10/the-halloween-book-tag.html Sper să-ți placă și să-l faci când ai timp! >:D<

    RăspundețiȘtergere