duminică, 23 noiembrie 2014

Recenzie~Balul fetelor moarte (Vampirii din Morganville #2) de Rachel Caine


Descriere:   Bine ati venit in Morganville, Texas!
 Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul…

Claire Danvers nu duce lipsa de provocari... cum ar fi viata printre creaturile noptii. Partea buna este ca are un strasnic vecin de camera (care are obiceiul sa dispara odata cu rasaritul soarelui) si un nou iubit (care are talentul de a da vesnic de necazuri).
Intre timp, o fratie isi organizeaza anualul Bal al Fetelor Moarte si - surpriza! - Claire si prietena ei Eve, proscrisa ca si ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperand sa gaseasca acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar cand afla adevaratul motiv al invitatiei, intregul iad se dezlantuie, fiindca de data aceasta viii si mortii deopotriva sunt gata sa sfasie cortina noptii.

Parere: Primul volum al acestei serii se termina foarte dubios, lasand cititorii in suspans pana la urmatoarea carte. Ei bine nici eu nu am putut sa astept si mi-am luat al doilea volum. Trebuia sa stiu ce se intampla cu Michael, si am aflat! Actiunea este reluata din momentul incheierii primei carti. In acest volum intalnim un nou antagonist (tatal lui Shane) care le da batai de cap personajelor noastre, insa fetele descurcarete reusesc sa o scoata la capat. Pe parcursul cartii au fost multe momente de suspans in care eram pur si simplu uimita de imaginatia autoarei, aceste momente ma faceau sa apreciez mult mai mult cartea. Mi-a placut deoarece nu a dus lipsa de nimic, actiunea a fost foarte densa reusind sa ma prinda intr-o "transa"  din care am iesit abia la finalul cartii.. In acest volum primim mai multe detalii despre viata si oroarea ce s-a abatut asupra familiei lui Shane  acesta trece printr-o multime de peripetii, dar cu ajutorul prietenilor scapa cu bine. Personajele sunt mult mai evoluate fata de prima data cand am facut cunostiinta cu ele, Claire devine din ce in ce mai puternica iar unii fac cateva sacrificii doar pentru a se apara si a ramane in siguranta. Al doilea volum se termina in aceeasi maniera ca si primul insa de acesta data Claire are de facut o alegere foarte importanta care i-ar putea salva pe ea si pe prietenii ei sau le-ar putea aduce sfarsitul. Sper ca mini-recenzia mea sa va faca sa incercati macar primul volum pentru ca merita.

Citate: “-Prietenii iti aduc moartea ,in Morganville.
-Nu,il contrazise Eve,asezandu-i o mana palida pe genunchi. Shane,dragule,in Morganville prietenii sunt singurii care te mentin in viata”.

“Usa bucatariei se dadu din nou de perete. Era Shane, de data asta, cu o bere intr-o mana.
-Ce miroase a ars?
-Creierul tau.”


„Michael oftă.
-Îmi plăceai mai mult când nu erai decât o pustoaică timidă. Ce s-a întâmplat?
-Am început să locuiesc cu voi.
-A, da.”


Nota: 3.5/5

3 comentarii:

  1. Drăguț blog!
    Aș fi foarte fericit dacă ai putea participa la concursul meu, sunt micuț și vreau să cresc: http://falled.blogspot.ro/2014/11/concurs-sponsorizat-de-librisro.html. Premiul este un voucher de 40 lei pentru Libris.ro! Sună tentant, nu?

    Mulțumesc frumos și scuze pentru deranj! Andrei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andrei, :D multumesc pentru compliment.
      Voi intra imediat sa vad de concurs, premiul suna foarte bine. Succes!

      Ștergere
  2. Foarte interesanta seria. Cred ca o am pe Lista Kilometrica, si daca nu o am, trebuie sa o pun neaparat.
    Imi aduce aminte putin de Academia Vampirilor.
    Frumoasa recenzie

    RăspundețiȘtergere