marți, 5 aprilie 2016

Cronica de film: Batman vs Superman: Zorii dreptatii (2016)

Despre: Temându-se că actiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul si formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman si Superman sunt în război, apare o nouă amenintare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.


  Parerea mea: Astept filmul acesta inca de la Superman: Man of steel iar in urma cu o saptamana asteptarea luase sfarsit, am fost la cinema si l-am vizionat efectiv cu sufletul la gura, iar ce pot spune este ca........... mi-a placut. Pentru inceput  mi s-a parut important sa va spun ca filmul porneste de la premisa ca cei din sala sunt pusi la curent cu actinea din Man of steel, povestea fiind continuata din acel punct. Asadar apare Superman si lasa o dara de stricaciuni in urma sa, incercand in acelasi timp sa salveze omenirea iar cum o problema nu vine niciodata singura apare si Batman realizand ca Superman nu este intocmai un erou si decide sa preia controlul asupra acestuia si sa-l faca sa plateasca pentru pierderile suferite de catre locuitorii orasului. Desi sunt multe fire narative -copilaria lui Batman, incercarea lui Superman de a arata lumii ca nu este el antagonistul, ancheta lui Louis Lane..., - ajungen si la ideea principala, mai exact Lex Luthor cu planul sau de ai anihila pe doi dintre cei mai mari justitiari a tuturor timpurilor.  Dupa cum anticipeaza si titlul lupta dintre cei doi este una grandioasa atentia fiind fixata asupra eroilor pana intr-un punct cand totul se schimba si mi s-a parut dubios modul in care s-a incheiat, pentru mine a fost putin confuz. Adica neinfricatul Batman sa fie atat de usor "inmuiat"? urmand ca totul sa se petreaca normal ca si cum lupta dintre cei doi nici nu a avut loc?

Personajele sunt uimitoare pe masura scopului lor in film, cel mai bine conturat este Superman inca din Man of steel primim detalii legate de el si ajungem sa ii cunoastem foarte bine povestea,  Batman este prezentat de la inceputul filmului cand revedem scena in care acesta isi pierde ambii parinti, in general aceasta prezentare a sa este facuta prin numeroase flashback'uri iar Wonder Woman pe care am asteptat sa o vad, foarte, foarte entuziasta a fost destul de slabuta prezenta sa in acest film, ce am primit a fost dezamagitor, aparitiile sale au fost scurte si putine chiar daca actrita mi s-a parut potrivita personajului.
 Actorii mi s-au parut potriviti rolului interpretat, Ben Affleck a reusit sa redea acea intunecime si aroganta specifica lui Batman iar Hentry Cavill mi se pare cel mai potrivit actor pentru rolul lui Superman, cine m-a impresionat a fost Jesse Eisenberg aka Lex Luthor, care la inceput nu mi s-a parut deloc potivit pentru acest personaj in primul rand pentru constructia sa care este total diferita insa modul in care a adus la viata personajul a fost exceptional, pentru mine el a reprezentat un punct forte al filmului.
 Insa pe langa toate astea per total filmul mi s-a parut unul bun, modul in care se incheie si deciziile pe care le iau acestia sunt impresionante. Mie mi-au placut aparitiile celor doua personaje si evolutia lor pe parcursul actiunii, am primit ceea ce asteptam si ma declar un spectator multumit. Desi sunt foarte multe pareri negative asupra filmului eu va sfatuiesc sa lasati parerile critice si sa va duceti sa il vedeti pentru actori, personaje, poveste, efecte si cred ca nu veti fi dezamagiti!

Nota:4.50/5

4 comentarii:

  1. Cel mai perfect e sa te duci la film cu tricouri cu batman sau superman ca sa vada lumea ca esti fan, corect? ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai corect! Nu este neaparat ca sa vada lumea ci sa te simti ca ei doi :))

      Ștergere
  2. Heii. Te provoc la o leapșa: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/04/leapsa-most-wanted.html Pupici și o seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi ce ma bucur, de mult timp nu am mai realizat o leapsa iti multumesc din suflet, abia astept sa o rezolv *entuziasm*. Pupici

      Ștergere